برای تماس کلیک کنید 02166594014

کربنات باریم چیست و چه کاربردی دارد؟

10 / 10
از 1 کاربر
بازگشت به لیست مقالات » | ﺳﻪشنبه 18 مرداد 1401 در ساعت 14 : 36 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

کربنات باریم چیست و چه کاربردی دارد؟

کربنات باریم یک ماده پودری رنگ نامحلول در آب می باشد که به صورت مصنوعی و طبیعی تولید می گردد و جز پر مصرف ترین نمک ها به شمار می آید .نام دیگیر این ترکیب شیمیایی ویتریت است و لازم به ذکر است بدانید که یک کربنات معدنی محسوب می شود . این ماده شیمیایی با اسید هایی مانند نیتریک اسید و هیردوکلرید اسید واکنش نشان می دهد و ترکیباتی محلول در آب به وجود می آورد . البته ناگفته نماند که واکنش پذیری این ترکیب با اسید سولفوریک بسیار کم است و همچنین سولفات باریم همانند این ماده شیمیایی انحلال پذیری بسیار کمی در آب دارد.

 کاربرد کربنات باریم در صنایع مختلف

تولید فراورده هایی مانند کاشی ای رسی و سرامیکی جز مهمترین حوزه های کاربرد کربنات باریم محسوب می شود . افزودن این ترکیب شیمیایی باعث جلوگیری از  نمکهای سولفات سدیم و سولفات می شود.

این ترکیب در لعاب ,به عنوان عامل کریستاله کننده عمل خواهد کرد و هنگام ترکیب شدن با اکسیدهای رنگی,رنگ های بسیار زیبا و خاصی تولید می کند. این ماده در فرآیند تولید کاشی ,آجر و سرامیک به خاک رس اضافه می گرددو سولفات های محلول در ترکیب را به ترکیبی نامحلول به نام سولفات باریم,مبدل می کند. نکته مهمی که در رابطه با این ماده لازم است بدانید,این سولفات های محلول در سرامیک ها ,آجرها و کاشی ها با جذب نمودن رطوبت هوا,سبب انبساط این محصولات می گردد و منجر به خورده شدن سرامیک ها خواهد شد.

بعد از خشک شدن کاشی ها یا سرامیک ها,سولفات محلول در این محصولات ,به شکل شوره بر زوی آنها ظاهر می گردد. جالب است بدانید که سولفات محلول در ترکیب کاشی ها و.........مانع از چسبندگی لعاب و یکنواختی ترکیب می گردد.

در ساخت شیشه های اپتیکی ویژه ,تولید سرامیک های ویژه ماننده (بیانات باریم فریت باریم),ساخت صفحه های نمایش لامپ ,صنعت نفت و همچنین گازهای عکاسی از این ترکیب یا ترکیبات باریم استفاده می کنند. از این ماده در فرآیندهای الکترولیز روی,برای تولید فلز روی استفاده می شود. استفاده از این ماده مانع از جذب سرب روی کاتدهای روی می شود.

در تولید برخی از سموم مانند سم موش استفاده می شود.

جهت خنثی سازی برخی از نمک های محلول (در آب)ودر ساخت آجرهای قرمز,این ترکیب را به خاک رس اضافه می کنند.

برخی دیگر از کاربردهای کربنات باریم در صنایع مختلف :

در ساخت میکروب کش ها ,سوم کشاورزی و حشره کش ها

در صنعت جوشکاری,تصفیه منیزیوم و...

این ماده شیمیایی به عنوان منبع اصلی تولید برخی از نمک ها مانند نمک های باریم محسوب می شود. به عنوان مثال : هنگامی که با محلول سولفات در تماس باشد,به آسانی به سولفات باریم مبدل می شود.

در ساخت دیر گدازها ,فریت ها و تیتانات ها مورد استفاده قرار میگیرد.

یکی دیگر از کاربردهای بسیار ویژه این ترکیب در محیط های عکسبرداری پزشکی است که توانایی در جذب کردن اشعه ایکس را دارد و جهت جلوگیری از انتشار آن استفاده می شود. به همین علت از این ماده در سلول های نوری تلویزیون و در دیواره لوله های اشعه کاتدی به کار گرفته می شود.

جالب است بدانید که استفاده از این ماده در سلول های نوری باعث  درخشندگی بالاتر و کیفیت بهتر رنگهای تلویزیون می شود علاوه بر کاربردهای که در متن بالا به آن اشاره نمودیم این ترکیب شیمیایی در تهیه شیشه های طبی مورد استفاده قرار می گیرد. افزودن این ترکیب به شیشه ها سبب شفافیت بیشتر آنها شده و همچنین پراکنش نوری آنها را کاهش می دهد .مازاد بر همه این موارد ,سختی بیشتری به شیشه ها می دهد و آنها را در برابر هرگونه خراشیدگی مقاوم می کند.

از دیگر موارد مصرف این ترکیب می توان به انعقاد پلاستیک های مصنوعی,بازیافته عنصر روی از تفاله و تثبیت کننده چسب آهار اشاره نمود.

فریت باریم بخش تقریبا بزرگی از مصرف کربنات باریم را به خود اختصاص داده است بدانید که از ترکیبات خاص در صنایع الکترونیک به مورد استفاده قرار می گیرد . رشد این صنعت سبب افزایش تقاضا برای خرید این ترکیب شیمیایی در طی چند سال اخیر گردیده است.

نحوه تولید کربنات باریم

کربنات باریم به شکل سنتزی و طبیعی (سنتزی)موجود است.

جهت تولید تجاری ایت ترکیب شمیایی از واکنش سولفید باریوم با یک ماده دیگری به نام کربنات سدیم در دمای 60تا 70 سانتی گراد یا از عبور دادن گاز کربن دی اکسید در دمای حدو 40 تا 80 درجه ی سانتی گراد روی ماده ای به نام سولفید باریم محلول اضافه می گردد و در نهایت کربنات باریم بعد از ته نشین شدن,فیلتر شده و در اخرین مرحله خشک می گردد.

جالب است بدانید که این ماده در معادن باریم به شکل طبیعی یافت می شود. اما نوع سنتزی آن,تولید صنعتی داشته و به صورت محصول تولیدی در برخی از واحدهای صنعتی تولید و به فروش می رسد.

شرایط بسته بندی و نگهداری کربنات باریم

این ماده را در مکانی کاملا خشک با تهویه ی مناسب و خنک نگهداری کنید.

کربنات باریم را در بسته های 25 کیلوگرمی عرضه می کنند.درب ظروف حاوی این ماده را کاملا مهر و موم نمایید. ظروفی که درب های آن کاملا محکم بسته شده است را در مکانی خشک و سرد نگهداری نمایید. در هنگام کار کردن با این ماده تهویه مناسبی را برقرار نمایید.

موضوع مهمی که در رابطه با نگهداری و ذخیره این ماده لازم است بدانید,اینکه ماده را بایستی از عوامل اکسید کننده دور نگهداری و انبار کرد.

جهت پر کردن از کیسه های دولایه لمینت,گونی لمینت ضد آب,گونی لمینت کاست دار,کیسه گونی ضد نم,گونی 3 لایه,گونی کامپوزیت,گونی 3 لایه,گونی پلی پروپیلن,گونی صدفی,گونی براق,گونی داخل رنگی,تولید کننده انواع کیسه گونی لمینت,گونی رنگی,کیسه گونی جهت صادرات استفاده می شود جهت سفارش با شماره تماس 02166594014 قسمت بازرگانی 105.106 تماس حاصل فرمایید .

 

 

 

 

 

ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :