برای تماس کلیک کنید 02166594014

کیسه گونی کنجاله پلت کلزا

10 / 10
از 1 کاربر
بازگشت به لیست مقالات » | شنبه 28 خرداد 1401 در ساعت 9 : 19 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

کنجاله پلت کلزا

در تولید کنجاله پلت کلزا، کنجاله پرک کلزا تحت تأثیر رطوبت و حرارت در دستگاه پلتایزر با عبور از سوراخ هایی که به آن اصطلاحاً دای نامیده می شود، بر اسا فشار مکانیکی در دستگاه های کجهز و مخصوص تبدیل به دانه های پلت می شوند. تحت تأثیر رطوبت و حرارت در دستگاه پلتایزر با عبور از سوراخ هایی که به آن کنجاله کلزا کنجاله پلت کلزا در تولید اصطلاحاً دای نامیده می شود، بر اساس فشار مکانیکی در دستگاه های مجهز و مخصوص، تبدیل به دانه های پلت می شوند. با توجه به اینکه کنجاله های پلت کلزا ، تحت حرارت و فشار بخار آماده می شوندو به همین دلیل بسیاری از باکتری ها ( سالمونلا و ایکولای ) را از بین می برد و مانع از رشد و فعالیت آن ها می گردند. پلت های تولیدی که در قطرهای مشخص و طول های منظم ساخته می شوند در مقایسه با خوراک های آردی خوش خوراکتر بوده و درصد بالایی از  جیره غذایی گاو شیری، پرواری و طیور را به خود اختصاص می دهند.

فرایند تولید کنجاله کلزا

بعد از تکیز کردن دانه ها به وسیله بوجاری و سنگ گیر، شامل دو مرحله پرس دانه های کلزا فرایند روغن گیری از Extraction  و استخراج press.

در مرحله پرس ، دانه های تمیزشده کلزا پس از خرد شدن در دستگاه فلیکر، برای پخت وارد دستگاه کولر می شوند بعد از پخت با دما و رطوبات مشخص جهت فرایند روغن گیری وارد دستگاه پرس می شوند. در این مرحله تقریباً 35 درصد از روغن موجود در دانه کلزا گرفته می شود و تفاله خروجی دستگاه پرس که اصطلاحاً کیک پرس نامیده می شود جهت ادامه فرایند روغن گیری به واحد اکستر اکشن می گردد.

روغن خروجی از پرس نیز بعد از عبور از دستگاه دکانتور و حذف ناخالصی های آن وارد مخزن ذخیره می شود. در مرحله استخراج، کیک پرس خروجی از دستگاه پرس که تقریباً دارای 13 تا 53 درصد روغن می باشد، وارد دستگاه اکستراکتور می شودو در اثر تماس با حلال هگزان، روغن موجود در کیک پرس جدا شده و بصورت محلولی از روغن و هگزان که در اصطلاح ( میسلا ) نامیده می شود از اکسارکتور خارج می گردد.

شده و با توجه به دمای تبخیر هگزان که حدودا/ض 66 Evaporation میسلا خروجی از اکستراکتور وارد واحد تبخیر درجه سانتیگراد می باشد، در چند مرحله با بخار غیر مستقیم حرارت می بیند تا هگزان آن کاملاً جدا شده و روغن باقیمانده به مخازن ذخیره منتقل گردد.

بخارات هگزان نیز پس از عبور از کندانسورها و تبدیل به حالت مایع، دوباره وارد چرخه روغن گیری می گردند.

DTDC تفاله باقیمانده در اکستراکتور که تقریباً حاوی 5% چربی و بیش از 55% پروتئین می باشد، وارد دستگاه می گردد که چهار مرحله حلال زدایی، پخت، خشک کردن و سرد کردن روی آن صورت می پذیرد و سپس کنجاله کلزا، خروجی از دستگاه پس از تنظیم رطوبت وارد انبار ذخیره می گردد.

به عبارتی دیگر کلزا یک دانه روغنی، تقریباً حاوی 42 الی 43 درصد روغن ( بر حسب دانه خشک ) می باشد. وقتی روغن دانه های آن گرفته شود موادی باقی می ماند که به این مواد ، کنجاله کلزا گفته می شود.. مقدار پروتئین این محصول بیش از 55% است. همچنین این پروتئین دارای اسید آمینه بسیار مناسبی می باشد. این نوع کنجاله از نظر ارزش پروتدین قابل مقایسه و توانایی رقابت با سایر کنجاله ها را دارد.

ارزش غذایی دام

یکی از مسائل مهم و اساسی در زمینه پرورش گاو شیری، تأمین خوراک و جیره مناسب است، به نح.ی که بیش از 60 تا 70 درصد هزینه ها  را به خود اختصاص می دهد.

بنابراین برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی، تأمین مواد خوراکی و بویژه منابع پروتئین و انرژی ارزان قیمت و متناسب با احتیاج دام ضروری می باشد. در این راستا تأمین منابع پروتئینی با محدودیت بیشتری مواجه بوده و معمولاً گران تر از منابع انرژی زا هستند.

غالباً منابع پروئینی رایج در اغلب نقاط جهان را کنجاله های حاصل از روغن کشی دانه های روغنی شامل می گردد.

میزان کاشت دانه های روغنی ارتباط مستقیمی با میزان کنجاله تولید شده برای استفاده در خورام دام دارد. چرا که باقیمانده دانه های روغنی پس از استصال روغن که با نام کنجاله شناخته می شود، عمده منابع پروتئینی مورد استفاده در تغذیه گاوهای شیری می باشند.

تأمین خوراک و جیره مناسب

کنجاله سویا عمده‌ترین منبع پروتئینی بوده که به علت توازن بهتر اسیدهای آمینه در جیره دام ها استفاده می شود. ولی در سال‌های اخیر قیمت کنجاله سویا در بازار جهانی به میزان زیادی افزایش یافته است. بنابرین بررسی امکان استفاده از کنجاله سایر دانه‌های روغنی برای جایگزینی با کنجاله سویا در جیره غذایی دام را ضروری می سازد.

خواص کنجاله کلزا در خوراک دام و طیور

در این راستا کنجاله کلزا به عنوان یک مکمل پروتئینی جدید و ارزان قیمت می تواند مدنظر باشد. در حال حاضر گیاه کلزا یکی از مهم‌ترین دانه‌های روغنی تولید شده در جهان می باشد، به طوری که دانه، روغن و کنجاله کلزا پس از سویا، مقام دوم تولید جهانی را به خود اختصاص داده است.

طی سالهای اخیر در کشور ایران نیز، توسعه و کشت دانه روغنی کلزا به سرعت رو به رشد بوده است به طوری که میزان تولید دانه کلزا درسال ۸۸-۸۷ ۳۰۰ هزار تن بوده است که یقیناً به همراه تولید دانه روغنی کلزا بر تولید کنجاله آن نیز افزوده خواهد شد.

کنجاله کلزا نسبت به کنجاله سویا، از نظر تعادل در اسید آمنیه‌های ضروری با کنجاله سویا برابری می‌کند. اما در میزان متیونین و سیستین در سطح مناسبی قرار دارد.

در مقایسه میزان انرژی کنجاله کلزا با کنجاله سویا می‌بینیم که کنجاله کلزا از انرژی کمتری برخوردار است؛ لذا این محصول دارای فیبر بالاتر و پروتئین کمتر نسبت به کنجاله سویا است.

مرغوب‌ترین حالت این محصول باید فاقد هرگونه بو غیر طبیعی و نامطبوع باشد . در غیر اینصورت نشان دهنده‌ی فاسدبودن و سوخته شدن است.

رنگ این کنجاله معمولا بین قهوه‌ای روشن تا تیره می باشد.

این محصول اسید چرب غیر اشباع در خود ندارد و سرشار از وینام و اسید آمینه می‌باشد .

از کنجاله باکیفیت کلزا در تغذیه دام و پرندگان ، بسیار مورد استفاده قرار می‌گردد. به این دلیل که درصورت استفاده از کنجاله کلزا در جیره دام های شیرده،  میزان شیر دام‌ها افزایش یافته و همچنین در دام‌های گوشتی میزان گوشت آنها نیز بیشتر می‌شود، و استفاده از تفاله کلزا برای خوراک گوسفندان موجب افزایش رشد پشم آن ها می گردد.

 

ترکیبات ضد تغذیه ای کنجاله کلزا

۱-اسید فیتیک:

اسید فیتیک یک ترکیب ضد تغذیه ای است که در کنجاله کلزا وجود دارد. اسید فیتیک مانع از جذب شدن پروتئین ها و املاحی که در کنجاله کلزا وجود دارند می شود و این به خاطر خاصیت الکترون خواهی زیاد اسید فیتیک است که با پروتئین و کاتیون هایی مثل روی ترکیب می شود.

۲-گلوکوزینولیت ها :

اثرات توکسیک ، کاهش قدرت باروری ، ایجاد گواتر با جلوگیری از سنتزهورمون تیروئید و ایجاد تغییرات پاتولوژیک در غده تیروئید و در کبد، از جمله تأثیرات ضد تغذیه ای گلوکوزرینولیت ها و ترکیبات ناشی از تغییر مثل هیدرولیز آن ها است.

۳-اسید فنلیک و تانن ها :

ترکیب شدن اسید فنلیک و تانن های کنجاله کلزا با اسید آمینه ها و آنزیم ها موجب کاهش جذب پروتئین می شود. ترکیبات اسید فنلیک و تانن ها در کنجاله سویا از کنجاله کلزا حدود ۳۰ برابر کمتر است. همچنین این ترکیب ها منجر به تیره شدن رنگ کنجاله کلزا و ایجاد طعم تند آن شده اند.

در این مقاله به ۳ مورد از ترکیبات ضد تغذیه ای کنجاله کلزا اشاره کردیم. برای جلوگیری از اثرات بد حاصل از خوردن کنجاله کلزا باید به مقدار مناسب و طبق برنامه غذایی مشخص این ماده در جیره غذایی دام ها و طیور قرار گیرد. کیسه بافی,گونی,کیسه,چاپ,چاپ روی گونی,گونی لمینت,پاکت کامپوزیت, کامپوزیت,لمینت , تولید کیسه, تولید کیسه بافی , شرکت کیسه بافی,گونی بافی, شرکت گونی بافی, پترو ، پترو بافت,صنایع تولیدی پتروبافت, صنایع کیسه بافی, صنایع گونی بافی,نساجی,صنایع کیسه بافی پتروبافت,فروشگاه گونی,فروشگاه کیسه,کیسه فروشی,گونی فروشی,فروش کیسه,فروش گونی,کارخانه گونی,کارخانه کیسه,گونی پتروبافت,کیسه پتروبافت,گونی لمینت پتروبافت,شرکت تولیدی گونی,شرکت تولیدی کیسه,شرکت گونی,شرکت کیسه,شرکت کیسه بافی,شرکت گونی بافی,گونی,کیسه,پاکت,گونی پلی پروپیلن,پاکت پلی پروپیلن,جامبوبگ,بیگ بگ,لمینت دار,لمینیت,تولید لمینت,تولید کننده لمینت,تولید کیسه پلی پروپیلن,تولید کیسه لمینت,کیسه سیمان,پاکت سیمان,گونی سیمان,گونی برنج,کیسه برنج,تولید کننده کیسه,تولید کننده گونی,تولید کننده

ارسال نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :